Bedrijf

Historie

1984_de_eerste_klus.jpg

Hoe het allemaal begon...

Het is allemaal begonnen op de zolder van Joling's ouderlijke woning, Sparkampen 6 Daar zette hij op 21 jarige leefdtijd oude kwasten in de afbijt, van moeder leende hij een keukentrap, van vader een oude steekladder en in zijn opgepoetste Toyota toog hij naar zijn eerste klant aan de Rijksstraatweg.

School

Op de Chr. Nationale Schildersschool te Zwolle was hij zoveel van dat vak gaan houden, dat hij zich als 17-jarige voornam er een bestaan mee op te bouwen.

Het werkplaatsje op zolder stelde niet veel voor, maar het zou Joling's bakermat blijken te zijn. Van zijn spaarcenten kocht hij de eerder genoemde 2de hands Toyota en een wit pak.

Financier

Voordat hij naar zijn eerste klant ging vijlde hij handmatig de krabbers scherp . Hans Joling:"Mijn vader vond dat geen gezicht en leende me geld voor een slijpsteen".

De eerste klanten

Op de startende ondernemer zat echter niemand te wachten, dus na voltooiing van de eerste opdracht moest Hans Joling letterlijk van deur tot deur om te vragen of men een schilderklus voor hem had. Een manmoedig, maar weinig succesvolle methode. Bezoeken aan aannemers was meer succesvol, aannemers die wel wat in de jongeling zagen speelden hem opdrachten toe. Toen ze er achter kwamen dat Hans een eerlijke vent was kwamen er snel meer aanvragen.

Eerste personeel

Toen de 'loop erin kwam' ging Hans meestal op pad met medewerker Jan Hovinga.

Verhuizing

De zolder werd te klein en in 1985 verhuisden het bedrijf naar de Middelhorsterweg nr. 65 waar hij tot 1999 de uitvoering van zijn bedrijf had. 

In 2000 heeft Hans Joling Schildewerweken een nieuw bedrijfspand laten bouwen en is verhuist naar Felland-Noord 6 te Haren.